RAUVOLET acoustic-line

Zajelnyelés a bútorfronton

A RAUVOLET acoustic-line egy teljesen új, akusztikailag hatásos, irodákban és munkahelyeken használható szekrény-redőnyrendszer. A szabadalmaztatott profilkialakításnak és az innovatív belső felépítésnek köszönhetően most először nyílik lehetőség zajelnyelésre a bútorfronton.

Munkahelyek:


A nyitottság, az átláthatóság és a rövidebb kommunikációs utak iránti igény, valamint a zajszigetelő építőanyagok trendje új kihívásokat jelentenek a térakusztikai tervezésben. Az álmennyezetek üreges terei gyakran esztétikai és funkcionális szempontok áldozatául esnek, a térhatároló felületeket pedig számos esetben mellőzik a csoportos munkahelyek kialakítása érdekében. Ennek következtében egyre nagyobb figyelmet kapnak a munkahely szervezését szolgáló bútordarabok. Az akusztikailag hatásos felületek csökkentik a közvetlen zajterjedést, és védik a munkavállalókat a nem kívánatos (zavaró mértékű) zajhatásoktól. Egységes akusztikai megoldás azonban csak a padló, az álmennyezet és a bútorzat különböző termékeinek célirányos kombinációjával érhető el.

Tulajdonságok:


A RAUVOLET acoustic-line kiváló rendszer, amely a bútorzaton keresztül gondoskodik a zajelnyelésről. A szélessávú zajelnyelés kiválóan elnyeli a zajokat a mély- és magasfrekvenciás tartományokban, és csökkenti a zajterhelést a munkahelyeken jellemző beszédhangtartományban (150-4000 Hz).

A polipropilén szerkezeti anyagból készült, szabadalmaztatott termék speciális profilgeometriával és folyamatos perforálással rendelkezik, az üreges kamrás profil belseje pedig akusztikus fátyolszövettel van kibélelve.

Az új 12 mm-es RAUVOLET acoustic-line termékváltozattal a rendszer áw = 0,8 zajelnyelési szintet ér el, azaz megfelel a B „nagymértékben zajelnyelő” kategóriának.

A 8 mm-es RAUVOLET acoustic-line termékváltozat áw = 0,75 zajelnyelési szintjével a C „zajelnyelő” zajelnyelési kategóriába sorolható.

Előnyök:


  • Szélessávú zajelnyelés
  • Funkcionális bútorelem: akusztika és tárolótér kombinációja
  • Zajelnyelés és -árnyékolás a munkatársak közelében
  • Rugalmasan használható
  • Bútorok funkcionális felületeinek kiküszöbölése

Változatok:


A RAUVOLET acoustic-line méretre szabott szekrényredőny, amely szekrényekhez és térelválasztó falakhoz kapható 8 és 12 mm-es vezetősínekkel. A színek és a mintázatok egyedileg kiválaszthatók.

További alkalmazásokhoz kérje tanácsunkat!

Kitüntetések:


A nemzetközi formatervezési versenyeken nemcsak olyan termékeket keresnek, amelyek az esztétika terén intelligensek és iránymutatóak, hanem olyanokat is, amelyek a funkciók és a minőség terén meggyőzőek. A mindenkori szakértői zsűrik által a zajelnyelő szekrényredőny-rendszereknek ítélt különböző kitüntetések a magas formatervezési szakértelmet és innovációs készséget igazolják.